Sebastian Schellhaas | Project | Vita | Publications 

Since Oktober 2013
Co-chairman AG Kulinarische Ethnologie (Anthropology of Food) GAA/DGV (German Anthropological Association/Deutsche Gesellschaft für Völkerkunde)

Since April 2013
Scholarship awarded by the Research Training Group Value and Equivalence     

2014
Workshop organisation: Kulinarische Widersprüche. Ethnologische Perspektiven auf Ernährungspluralismus, 11. – 12. September, with Bettina Mann and Daniel Kofahl (AG Kulinarische Ethnologie/Anthropology of Food), University Kassel-Witzenhausen

2013
Workshop organisation: Finanzkrisen ohne Ethnologie des Geldes? Die Position der Wirtschaftsethnologie in Deutschland, 5. October, with Mario Schmidt, GAA/DGV Conference (Locations: Anthropology in the Academy, the Workplace, and the Public Sphere), Johannes Gutenberg University, Mainz

2011–2012
Guestcurator at the Weltkulturen Museum, Frankfurt am Main, Project: The World in a Spoon

2011
Magister Artium, Thesis: Zur Stabilität des alimentären Systems der westkenianischen Luo am Beispiel seiner Veränderung

2010–2011
Student assistant at the Frobenius-Institut, Goethe University, Frankfurt am Main

2009
Tutor at the Institut für Philosophie, Goethe Universität, Frankfurt am Main: Einführung in die theoretische Philosophie with PD. Dr. Jasper Liptow       

2009
Field Studies, Westkenyan Luo

2007
Tutor at the Institut für Philosophie, Goethe Universität, Frankfurt am Main: Einführung in die theoretische Philosophie with Prof. Dr. Martin Seel

2005–2011
Studies of Anthropology and Philosophy at the Goethe University, Frankfurt am Main

 

Research Interests

Anthropology of Food

Symmetrical Anthropology

Native American Cultures (Northwest, British Columbia)

East African Cultures (Luo)